Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon merengett nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg végre valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába…

Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.

Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle.

A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött a sorsába, és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.

– Hogy történhetett még ez is meg velem?! Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat?! Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett még ezt is elvenni tőlem?! – kiáltozott kétségbeesetten.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó.

Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.

– Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten – felelte a kapitány.

____________

Tanulság:

Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza?!

Oszd meg, ha tetszett!

Kolonich László vagyok, a Sikerkulcs.com oldal tulajdonosa, és egyben online életmentő. Az elmúlt években nagyon sokan fordultak már hozzám online segítségért, szinte az utolsó pillanatban. Akkor, amikor az tényleg életmentő volt. Jöttek a csőd széléről, egy újrakezdéskor, számtalan sikertelen online próbálkozás után, vagy amikor egy teljes hálózatnak kellett gyors és működő megoldást találni. További részletek itt »

Ha szeretnél mindenről időben értesülni, iratkozz fel a hírlevelemre!

Online marketinggel, és minden egyéb olyan témával kapcsolatban is fogok küldeni infókat, amelyekkel foglalkozom.

A Kérem az infókat gombra történő kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Online életmentés