Volt egyszer egy fogadó, melyet “Ezüst Csillag”-nak hívtak. A tulajdonos minden tőle telhetőt elkövetett, hogy minél több vendéget csábítván nyereségessé tegye vállalkozását: a szállás kényelmes volt, a kiszolgálás szívélyes, és az árak elfogadhatók, de mindhiába, mert a várt nyereséget nem tudta elérni.

Kétségbeesésében elhatározta, hogy kikéri egy bölcs tanácsát. Miután a bölcs végighallgatta fogadós bánatos történetét, azt javasolta, hogy változtassa meg a fogadó nevét.

– Az lehetetlen – mondta a fogadós. Nemzedékek óta “Ezüst Csillag” a neve, mindig is így ismerték az egész vidéken.

– Nem – állította a bölcs határozottan -, mostantól fogva “Öt Harang”-nak fogod hívni, a bejárat fölé pedig felakasztasz hat harangot!
– Hat harangot? Ez aztán az abszurdum. Ugyan már minek tenném?
– Csak próbáld ki, és meglátod – mosolygott a bölcs.

Nos, a fogadós megpróbálta, és tapasztalta, hogy aki csak elment a fogadója mellett, mind betért, hogy felhívja hibára a figyelmét, gondolván, hogy előtte még senki más nem vette észre.

Bent azután kellemesen érintette őket a szívélyes kiszolgálás, és ottmaradtak egy kis felüdülésre, megadván ezzel a fogadósnak azt az anyagi sikert, amit korábban mindhiába keresett.

____________

Tanulság:

Kevés dolog van, amiben nagyobb örömünket leljük, mint mások hibáinak kijavításában!

Oszd meg, ha tetszett!

Kolonich László vagyok, a Sikerkulcs.com oldal tulajdonosa, és egyben online életmentő. Az elmúlt években nagyon sokan fordultak már hozzám online segítségért, szinte az utolsó pillanatban. Akkor, amikor az tényleg életmentő volt. Jöttek a csőd széléről, egy újrakezdéskor, számtalan sikertelen online próbálkozás után, vagy amikor egy teljes hálózatnak kellett gyors és működő megoldást találni. További részletek itt »

Ha szeretnél mindenről időben értesülni, iratkozz fel a hírlevelemre!

Online marketinggel, és minden egyéb olyan témával kapcsolatban is fogok küldeni infókat, amelyekkel foglalkozom.

A Kérem az infókat gombra történő kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Online életmentés