Volt egyszer egy kis királyság a kerek erdőn túl, túl az Óperencián, az Ezüst-erdőn is túl, az Arany-hegyen is túl, sőt még a Gyémántmezőkön is túl. Ott élt egy király.

A kis királyságnak volt egy kis forrása, amely minden kutat táplált, az összes ivóvíz innen eredt.

Történt egyszer, hogy a gonosz varázsló ezt megmérgezte. Aki ebből ivott, az megbolondult. Pontosabban másképp kezdte látni a világot. Örült mindenkinek, akivel találkozott, sosem panaszkodott, hanem élvezte az életét, hálával tekintett a napra, csodálta a búzamezőt, segített másokon és mindig jókedvű volt.

Az emberek nem értették, miért vigyorognak ezek a „mérgezettek”, ezért féltek tőlük és kiközösítették őket.

Ám egyre többen ezt a vizet itták, egyre többen és többen lettek, akik már másképpen szemlélték a világot. Nem kellett hozzá sok idő és ők lettek többen.

A „bolondok” immár többségben voltak az országban, és nem sokára azok, akik még nem ittak a mérgezett vízből a kisebbséghez tartoztak.

De most már ők voltak a bolondok! Mindenki annak tartotta őket, amiért nem ittak még a vízből! Míg utoljára már csak a király és a királyné maradtak. A nép ellenük lázadt és le akarta váltani őket.

Ám ekkor ők is úgy döntöttek, isznak a vízből. Azután a nép már elfogadta őket, hiszen ők is olyanok lettek, mint a többiek, és ezután már igazságos, jó uralkodónak tartották őket.

Az ország virágzott békében, bár a szomszédok kicsit furának tartották a lakóit…

_____________

Tanulságok:

1. Ki a bolond? Aki másként gondolkodik? Akiket bolondnak néztek egykor, mint pl. Einstein, Edison, vagy Leonardo DaVinci, ők vitték előre a világot.

2. A többség mindig azt szeretné, ha úgy gondolkodnál, mint ők. Nem nézik jó szemmel, ha valaki kilóg a sorból.

3. Csak változás útján lép előre a világ, és a változás nem mindig kellemes. Ellenben mindig neked, magadban kell kezdeni a változást.

4. Csak azt várd el másoktól, amit te is megtettél már. Ha mutatod az utat és az jó, mások is követni fognak!

5. A közösséget a hasonló gondolkodás tartja össze.

6. Csak addig néznek bolondnak, amíg meg nem értenek.

7. Előbb-utóbb mindenki megbolondul, hisz a világ változik…

Oszd meg, ha tetszett!

Kolonich László vagyok, a Sikerkulcs.com oldal tulajdonosa, és egyben online életmentő. Az elmúlt években nagyon sokan fordultak már hozzám online segítségért, szinte az utolsó pillanatban. Akkor, amikor az tényleg életmentő volt. Jöttek a csőd széléről, egy újrakezdéskor, számtalan sikertelen online próbálkozás után, vagy amikor egy teljes hálózatnak kellett gyors és működő megoldást találni. További részletek itt »

Ha szeretnél mindenről időben értesülni, iratkozz fel a hírlevelemre!

Online marketinggel, és minden egyéb olyan témával kapcsolatban is fogok küldeni infókat, amelyekkel foglalkozom.

A Kérem az infókat gombra történő kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Online életmentés